وي افزود: همچنين ديگر از وظايف اين کميته طبقهبندي آثار تاريخي و سپس تعيين ضوابط حفاظتي و مرمتي اين نفايس است. طبق ماده 7 آييننامه اموال فرهنگي،هنري و تاريخي، اشياي تاريخي به طبقات ارزشي 3،2،1 و آثار مطالعاتي تقسيم و هر 50 شي درجه يک، يک امين اموال دارد. همچنين براي هر 500 شي درجه 2 و هر 10 شي درجه 3 نيز يک امين اموال در نظر گرفته شده است.
گلشن با اشاره به ماده 3 آييننامه اموال فرهنگي، هنري و تاريخي خاطرنشان کرد: وزارتخانهها و تمامي نهادهاي عمومي غيردولتي براساس اين آييننامه موظف هستند نسخهاي از فهرست آثار تاريخي خود را به سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري و نسخهاي از آن را به وزارت اقتصاد و دارايي بدهند تا اين آثار به ثبت رسيده و بتوان آنها را طبقهبندي کرد.
وي ادامه داد: بعد از طبقهبندي آثار ضوابط حفاظتي و مرمتي آثار تدوين و به تمامي نهادها و موسساتي که اين آثار را نگهداري ميکنند،اعلام ميشود.
به گفته مدير دفتر اموال منقول تاريخي، مالکيت اين نفايس با وزارتخانهها و نهادهايي است که آثار در آنجا نگهداري ميشود اما سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري در حوزه مرمت و حفاظت اين نفايس نقش نظارتي و مديريتي دارد.
به گزارش ميراث آريا، کميته نفايس اموال منقول تاريخي در راستاي اجرايي کردن اصل 83 قانون اساسي شکل گرفته است. براساس اين قانون، بناها و اموال دولتي که از نفايس ملي باشند، قابل انتقال به غير نيستند، مگر با تصويب مجلس شوراي اسلامي و آن هم در صورتي که از نفايس منحصر به فرد نباشند.
115/
انتهای پیام/